Marokkaanse muziek tegen de achtergrond van altaarstukken uit de Sint-Jan

De expositie Lalla Golda, ter gelegenheid van het feit dat vijftig jaar geleden de eerste Marokkaanse gastarbeiders naar Gouda kwamen, wordt omlijst met een gevarieerd programma. Daarbij komt het vaak tot verrassende ontmoetingen en combinaties. Te denken valt aan een spontane ontmoeting tussen de Goudse dichter Chris van Bellekom (zie onder) en de deelnemers aan een stadswandeling langs de voormalige gastarbeiderspensions. Maar ook aan de traditionele Marokkaanse theeschenkerij van de heer Kharahhash en Boughaz-voorzitter Chahid Hadoutti in de moderne filmtempel van de stad: Cinema Gouda. En aan het concert van een Marokkaanse gelgenheidsformatie in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Onderstaande foto’s geven iets weer van de bijzondere sfeer bij deze evenementen die Lalla Golda nog een extra dimensie geven.

Concert1

Teaparty

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.