Nico Habermehl ereburger van de stad Gouda

Tijdens een repetitie met het shanti-koor West-Zuid-West in de Speelwinkel van Sari NicoADDonk aan de Raam, werd historicus Nico Habermehl op donderdagavond 17 juli verrast door de Goudse burgemeester Milo Schoenmaker met het ereburgerschap van de stad Gouda. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn hele historische oeuvre en zijn inzet voor de geschiedschrijving van de stad. De overrompelde ereburger had na de toespraak van de burgemeester maar weinig tijd nodig om zich te hervatten en hield een zeker 20 minuten durende humorvolle toespraak, waarin hij de aanwezige familie en vrienden bedankte voor hun aanwezigheid en aandacht. Ook het shanti-koor zwaaide hij lof toe en hij liet ook niet na de burgemeester op het hart te drukken dat de Speelwinkel haar belangrijke rol in de Raambuurt ook in de toekomst te laten vervullen.

Nico Habermehl en zijn vrouw Jeanette samen met schrijver dezes. Foto Marianka Peters.

Nico Habermehl en zijn vrouw Jeanette samen met schrijver dezes. Foto Marianka Peters.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.