Uniek Goud boek uit Frans kasteel duikt op in Canada

Een van de grootste particuliere bibliotheken van Europa, opgebouwd door de graven van PrijsbandbibliotheekDe Luynes en ondergebracht in het Chateau De Dampierre werd vorig jaar bij het veilinghuis Sothebey’s in Parijs geveild. Daarbij werd een unieke verzameling bijzondere boeken uiteengereten. Vanuit cultureel-historisch oogpunt was dit een regelrechte ramp, maar voor de rechtgeaarde bibliofiel – waartoe ik mijzelf ook reken – biedt zo’n liquidatie een unieke kans om boeken te bemachtigen die zelden op de markt te koop worden aangeboden. Hoewel mijn verzamelgebied ‘Goudana’ klein is en je op grond daarvan niet zou verwachten dat zich in genoemde adellijke bibliotheek iets van mijn gading zou bevinden, blijkt de werkelijkheid toch altijd weer verrassingen op te leveren. Via een omweg naar Canada zal een uniek Gouds boek binnenkort terugkeren in de stad waar hij bijna driehonderd jaar geleden feestelijk werd aangeboden. Binnenkort zal ik onthullen om welke papieren schat het gaat.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.