Strijd om behoud Weeshuis in nieuwe fase

De vele mensen die afgelopen weken steun hebben betuigd aan de actie van het UnknownHistorisch Platform Gouda tot behoud en waardig gebruik van het Goudse Weeshuis zal het de afgelopen dagen opgevallen zijn dat de stroom aan tweets, blogs en andersoortige mediaberichten plots is stilgevallen. Dat heeft een achtergrond. De initiatiefgroep #red_het_goudse_weeshuis is druk doende een alternatief plan te ontwikkelen, dat voorziet in een multifunctioneel gebruik van het complex door een aantal partijen, met als focuspunt het hieronder genoemde Historisch Centrum. Zo’n ondernemingsplan schud je niet zomaar uit de mouw, maar moet zorgvuldig en in stapjes uitgewerkt worden. Gelukkig hebben wij daarbij deskundige en enthousiaste hulp.

Voordat er meer mensen benaderd worden om mee te doen of een aandeel te nemen in de planontwikkeling is het voor de initiatiefgroep wel van belang dat de noodzakelijke informatie op tafel komt en – vooral – dat de gemeente c.q. wethouder Daphne Bergman een opening biedt voor een alternatief voorstel. Inmiddels heeft het bezwaar tegen de naar ons oordeel te beperkte openbaarheid die het WOB-verzoek bracht, de gemeente ertoe gebracht toch meer stukken vrij te geven en is bereidheid getoond met ons in overleg te treden over alternatieven. Dat is voor ons de reden om voorlopig uit de actiemodus te gaan – met de daarbij behorende ketelmuziek en ‘aanvallen’ – en over te gaan tot een overleg op argumenten. Wij houden iedereen op de hoogte.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Strijd om behoud Weeshuis in nieuwe fase

  1. Pingback: Goudse raad praat over bestemmingsplan Buytenerf | GroeneHart.NET