Fraai interview in Transparant

Transparant, het blad van de Vereniging voor Christen-Historici, heeft in haar jongste nummer een interview met de samensteller van deze website. Het vormt de weerslag van een gesprek dat ik had met Christaan Veldman, een jonge kerkhistoricus uit Gouda, die 2011 de prestigieuze Walvisprijs voor de beste historische studie van dat jaar over Gouda won. Naast historicus blijkt Veldman ook een begenadigd interviewer te zijn, want hij is erin geslaagd een levendig gesprek op te tekenen, waarin verschillende aspecten van mijn historische werk aan bod komen. De interviewer had zich gedegen voorbereid en dat betaalt zich altijd uit, zo heb ik 30 jaar geleden al bij mijn journalistieke werk geleerd. Als de verslaggever blijk geeft te weten waarover hij praat, is de geïnterviewde veel eerder bereid het achterste van zijn tong te laten zien. Christiaan veldman heeft daar optimaal gebruik van gemaakt en een alleraardigst portret geschetst. (Zie voor de tekst onder Publicaties -Artikelen)

DSC06182

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.