D’66 sloopt heilige huisjes en meer

Het AD Groene Hart opent vandaag de gewestpagina met een vlammend betoog van Goudse historici tegen de uitverkoop van monumenten in de stad. De reactie van de Goudse wethouder van Cultuur, Daphne Bergman van D’66, is uiterst lauw. In de kern komt haar betoog erop neer dat er nu eenmaal bezuinigd moet worden en dat de overheid niet de enige is die zorg moet dragen voor monumenten. Uit haar woorden spreekt geen enkele visie op het cultuurbeleid in de stad, op de taak van de overheid als rentmeester van publiek bezit en op de vergroting van de (toeristische) aantrekkelijkheid van de stad met gebruikmaking van het monumentale kapitaal van de stad. D’66 toont zich andermaal de partij van het Grote Niks; wel afstoten, slopen en wegpoetsen van aloude waarden, maar visieloos ten aanzien van de toekomst. Bovendien verzwijgt zij de ware redenen van de uitverkoop van monumenten: de bekostiging van de stroopwafeldoos bij het station, het nieuwe Huis van de Stad, waar zij en haar ambtenaren ontspannen kunnen terugzakken in het pluche, terwijl de oude stad die vanuit het raam bezien aan hun voeten ligt, in hoog tempo verkruimelt.

DSC05981

 

Reageer!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.