D’66 sloopt heilige huisjes en meer

Het AD Groene Hart opent van­daag de gewest­pag­ina met een vlam­mend betoog van Goudse his­torici tegen de uitverkoop van mon­u­menten in de stad. De reac­tie van de Goudse wethouder van Cul­tuur, Daphne Bergman van D’66, is uiterst lauw. In de kern komt haar betoog erop neer dat er nu een­maal bezuinigd moet wor­den en dat de over­heid niet de enige is die zorg moet dra­gen voor mon­u­menten. Uit haar woor­den spreekt geen enkele visie op het cul­tu­urbeleid in de stad, op de taak van de over­heid als rent­meester van pub­liek bezit en op de ver­grot­ing van de (toeris­tis­che) aantrekke­lijkheid van de stad met gebruik­mak­ing van het mon­u­men­tale kap­i­taal van de stad. D’66 toont zich ander­maal de par­tij van het Grote Niks; wel afs­toten, slopen en weg­po­et­sen van aloude waar­den, maar visieloos ten aanzien van de toekomst. Boven­dien verzwi­jgt zij de ware rede­nen van de uitverkoop van mon­u­menten: de bekostig­ing van de stroop­wafel­doos bij het sta­tion, het nieuwe Huis van de Stad, waar zij en haar ambtenaren ontspan­nen kun­nen terugza­kken in het pluche, ter­wijl de oude stad die vanuit het raam bezien aan hun voeten ligt, in hoog tempo verkruimelt.

DSC05981

 

Reageer!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.