Een gereformeerde jongen

Deze week was het een jaar geleden dat de historicus A.Th. van Deursen overleed. Ter
Unknowngelegenheid van deze jaardag hebben zijn collega’s, promovendi, studenten en vakgenoten hun herinneringen aan deze invloedrijke historicus aan het papier toevertrouwd. Het boek, dat tot stand kwam onder redactie van Joke Roelevink en Fred van Lieburg verscheen bij Uitgeverij Bert Bakker onder de titelĀ Een gereformeerde jongen. Arie Theodorus van Deursen (1931-2011). Een bundel opstellen met een biografie en volledige bibliografie. In bijdragen van maar liefst dertig auteurs wordt een veelzijdig en kleurrijk beeld van Van Deursen geschetst. Dat levert een verrassende kijk in het leven van een man, die niet bepaald bekend stond om zijn flamboyante le-vensstijl en communicatieve vaardigheden. Voor de biograaf van Van Deursen, die zich op enig moment zonder twijfel zal aan-dienen, zal dit boek een ware Fundgrube opleveren, omdat veel auteurs zich er zeker niet met een Jantje van Leiden hebben afgemaakt en hun best doen een eerlijk beeld van de man te schetsen. (zie ook hieronder: Bij de dood van A.Th. van Deursen: een slijkgeus met onderkoelde humor)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.