Cup-cakes voor een bibliofiel

Mijn liefde voor het oude boek inspireerde twee van mijn dochters tot een bijzonder verjaardagscadeau. Hun geschenk was dit keer niet van papier of perkament, maar van cake en fondant. Het resultaat van hun bakcreaties mocht er zijn; diverse fraaie boekbandjes, een kaart van Blaeu, een middeleeuws charter en in het midden mijn digitale boek; de Apple-computer. Om van te watertanden zo’n cadeau, maar tegelijk eeuwig zonde om er je tanden in te zetten. Om ze toch voor het nageslacht te bewaren, zoals het bij echte boeken betaamt, heb ik ze daarom maar op de foto gezet, tegen de achtergrond van mijn nieuwste aanwinst: de Opera Omnia van Menno Symons uit 1681. Deze voormalige pastoor van Witmarssum en grondlegger van de doopsgezinde gemeenten in Nederland, was een toonbeeld van matigheid en ingetogenheid. Het contrast met de feestelijke uitstalling op de voorgrond kan dan ook niet groter zijn.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.