Historisch huwelijk in Gouda

Tegen het decor van het 550 jaar oude stadhuis van Gouda en een voormalige katholieke schuilkerk uit de zeventiende eeuw aan de Hoge Gouwe is op woensdag 16 mei 2012 een historisch huwelijk gesloten. De historici Marieke Abels en Stijn Dekker gaven elkaar op deze twee bijzondere plaatsen ten overstaan van familie, vrienden en collega’s het jawoord. Aan de tussen beide locaties lopende Turfmarkt vertrok het gezelschap die ochtend vanuit het huis van de ouders van de bruid en genoot het gezelschap tussendoor van een ‘hoge thee’ op de plek waar tot voor kort kerkelijk centrum Het Brandpunt gevestigd was en in een verder weg gelegen verleden het bekende Goudse arts Buchner woonde. Na afsluiten van de plechtigheden werd aan dezelfde Turfmarkt nog tot in de kleine uurtjes doorgevierd in de negentiende-eeuwse Spiegeltent.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.