Derde dochter krijgt titel dra/ma

Na haar zussen Marieke en Leonie, heeft ook Anouk Abels op vrijdag 13 april haar universitaire opleiding afgerond. Voortaan mag zij door het leven gaan als doctoranda in de Algemene Literatuurwetenschappen, alias master in arts (MA). Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij af op een studie van de adaptaties van een berucht negentiende-eeuws Duits toneelstuk van Frank Wedekind, Frühlings Erwachen, dat enkele jaren geleden zelfs in een musicalversie als Spring Awakening op de planken werd gebracht. In haar studie laat Anouk zien dat de bewerkers van dit stuk elk op hun eigen wijze censuur toepasten. Deze ingrepen of aanpassingen hadden in-grijpende effecten op het toneelstuk en de rol van de hoofdpersonages, waarmee het stuk steeds opnieuw ‘bij de tijd’ werd gebracht.

Met de afronding van haar letterenstudie sluit ook Anouk naadloos aan bij een inmiddels stevige familietraditie, echter niet zonder daar een eigen artistieke klankkleur aan te verbinden. Als singer-songwriter heeft ze al veelvuldig laten zien dat bij haar niet zozeer de historische vonk is overgeslagen, maar de muzikale.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.