Canon-venster Coornhert nu op Gouwestad TV

Vanaf 5 september zendt Gouwestad TV in de serie over de Goudse canon het venster uit over de humanist en vrijdenker Dirck Volkertszoon Coornhert. In deze aflevering, die drie keer per dag wordt uitgezonden, worden de achtergrond en betekenis van zijn persoon toegelicht door Paul Abels. Ook is een overtuigend door de acteurs gespeeld twistgesprek tussen Coornhert en Justus Lipsius te zien, waarover hieronder meer is te lezen. De uitzending is vanaf 12 september ook via internet te zien op de website van Gouwestad: http://www.gouwestad.nl/index.php/archief

Een week later is de aflevering over de Goudse pastoor en stadsgeschiedschrijver Ignatius Walvis te zien, opgenomen in de kerk en pastorie van de Oud-Katholieke Kerk Johannes Baptist aan de Hoge Gouwe. Het toneelstuk bestaat dan uit een monoloog van een klopje, een ongehuwde vrouw die geen geestelijk leven wilde leiden onder bescherming van een biechtvader.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.