Abels spreker op mini-symposium in Edam

Ter gelegenheid van de verschijning van het proefschrift van Liebeth Geudeke over de classis Edam werd op zaterdag 19 juni 2010 een mini-symposium gehouden over de vroege reformatiegeschiedenis in deze Noord-Hollandse regio. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis, in samenwerking met de Vereniging Oud-Edam en gehouden in de Lutherse kerk van Edam. Dr. Liebeth Geudeke sprak tijdens deze bijeenkomst over de kerkelijke ontwikkelingen in dit gebied, onder de titel “Gelovigen op drift. Religieuze veranderingen in de 16de en 17de eeuw in Waterland en de Zeevang” . In een tweede lezing ging dr. Paul H.A.M. Abels in op probleempredikanten in de classis Edam en daarbuiten in deze periode,onder de titel “Voorgangers op drift”. Dr. Wim de Wolf is de laatste spreker. Hij ging in op de omvorming van de katholieke Sint-Nicolaaskerk van Edam in de protestantse Grote Kerk. Aansluitend werd het boek van dr. Geudeke aangeboden aan de preses van de classis Edam.

De lezing van Paul Abels is na te lezen onder de rubriek ‘ Lezingen’ .

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.