Nu verschenen! Bestel!

Marieke A.W.L.M. Abels

‘Tussen sloer en heilige’. Beeld en zelfbeeld van Goudse en Haarlemse kloppen in de 17de eeuw

klopjes
Op 27 augustus 2009 studeerde Marieke Abels af aan de Universiteit van Amsterdam. Op deze dag verdedigde zij de scriptie: ‘Tussen sloer en heilige’Beeld en Zelfbeeld van Haarlemse en Goudse kloppen in de zeventiende eeuw. Het onderzoek werd gedaan in het kader van de interdisciplinaire Master Gouden Eeuw en werpt zowel een historische als kunsthistorische blik op het zeventiende-eeuwse kloppenleven in Haarlem en Gouda. De examencommissie die het onderzoek beoordeelde stond onder leiding van dr. Paul Knevel. De langverwachte uitgave van deze scriptie in boekvorm is nu een feit. Het is een uitgave in eigen beheer, met een fullcolour omslag en fraai vormgegeven door Stijn Dekker. De prijs is slechts €20 (exclusief verzendkosten). Gelet op de kleine oplage is het zaak tijdig een exemplaar te bestellen. Dat kan via de website www.mariekeabels.nl

Afbeelding: Vier Goudse klopjes, krachtige vrouwen achter pastoor Willem de Swaen. Detail van het schilderij ‘Bernardus Clairvaux bekeert Willem van Aquitanië ‘ van Wouter Crabeth II uit 1641 (Museum GoudA)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Persoonlijk. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.