Arminiusnummer TNK met stemmen uit de hemel

Na alle geweld van Calvijnherdenkingen vond de redactie van het Tijdschrift voor Nederlandse Kerkgeschiedenis het de hoogste tijd om een Nederlandse reformator van formaat in de schijnwerpers te plaatsen. Hettnk3arminius oktobernummer van deze jaargang is bijna het volledig gewijd aan de Leidse hoogleraar theologie Jacobus Arminius, die deze maand precies vierhonderd jaar geleden overleed. William den Boer, Marijke Tolsma en Els Stronks belichten verschillende aspecten van deze ‘kampioen van de vrije wil’. Bijzonder in dit nummer is verder een artikel over Jan van Galen, een  loopjongen in het voetspoor van diezelfde Arminius. Het artikel is geschreven op basis van nagelaten archiefmateriaal van twee onlangs kort na elkaar overleden kerkhistorici, Cees Neven en Ton Wouters (zie hieronder). Zonder het van elkaar te weten bleken zij bezig met dezelfde persoon en vroegen zij Abels dit onderzoek af te ronden. Met dit artikel is aan deze wens voldaan.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, TNK. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.