ERFGOUD. Gouda op de kaart

Ter gelegenheid van Open Monumentendag 2009 verscheen voor de derde keer een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld magazine. Dit keererfgoud gaat het over zaken en ontwikkelingen die in Gouda op de kaart zijn gezet, letterlijk en figuurlijk. Een groot aantal auteurs ( Henkjan Sprokholt, Marianne van der Veer, Henny van Dolder-De Wit, Hans Smit, Christiaan van der Spek, Bart Ibelings, Bregje de Wit, Ruud Hofman, Lilian van der Poel, Marije Strating, Mieke Vastbinder, Margreet Windhorst en Paul Abels) gaat in fraai geïllustreerde bijdragen in op thema’s als de Hoekse en Kabeljouwse twisten, Coornhert, de stadsgeschiedschrijvers en de tol. Aan de hand van de bekende kaart van Blaeu kunnen de lezewrs een ‘Blaeutje lopen’ en vijf bekende Gouwenaars beschrijven hun favoriete monument.

Dit bericht is geplaatst in Publicatie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.