Een nieuwe loot aan de stam van his­torici in de fam­i­lie Abels (I)

IMG_0465De familie Abels heeft wederom een academisch geschoolde historica voortgebracht. Op donderdag 27 augustus 2009 studeerde Marieke A.W.L.M. Abels (25) af aan de Universiteit van Amsterdam. Met een gloedvolle verdediging van haar scriptie over klopjes in Gouda en Haarlem sloot zij haar eenjarige interdisciplinaire ‘Master Gouden Eeuw’ af, die vooraf werd gegaan door een driejarige bacholor-opleiding Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. De examencommissie was vol lof over haar nieuwe kijk op het klopjesleven in de zeventiende eeuw en beloonde dit met een 8. Zij werd door haar begeleider, dr. Paul Knevel, nadrukkelijk aangespoord haar vernieuwende inzichten te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift.

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.