Lieux de mémoires van protestantse vrijzinnigheid

cosseeTer gelegenheid van het afscheid van prof.dr. Eric H. Cossee als bijzonder  hoogleraar in de geschiedenis en beginselen van het unitarisme aan de rijksuniversiteit Groningen, werd hem op 2 oktober 2009 een feestbundel aangeboden over Herinnering en identiteit in het vrijzinnig protestantisme. In het boek wordt in twee artikelen bijzondere aandacht besteed aan de betekenis van Gouda voor de vrijzinnigheid in Nederland. Paul Abels noemt de stad zelfs de kraamkamer van de vrijzinnigheid, terwijl Alex Noord de grafsteen van Dirck Volkertsz. Coornhert in de Goudse Sint-Janskerk aanmerkt als een een lieu de mémoire. Andere artikelen gaan onder meer in op de kerkhistorici Johannes Lindeboom (Molendijk) en Willem Moll (Van Dijk) en de theoloog Conradus Vorstius (Aart de Groot).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.