Werkbestand oude drukken

Onderstaande lijst met oude drukken vormt een werkbestand ten behoeve van de bestudering van uiteenlopende onderwerpen door de auteur. Het is een dynamisch bestand, dat uitgebreid of aangepast wordt naar gelang onderwerpen worden uitgediept of afgesloten. Accenten liggen bij vrijheid-van-conscientie‘Goudana’ (dat wil zeggen in Gouda gedrukte boeken of boeken die met Gouda te maken hebben), bijbels, (post-)incunabelen, pamfletten en andere drukken die betrekking hebben op de Bestandstwisten, Erasmus en Coornhert, de katholieke polemist Arnoudt van Geluwe, de Oud-Katholieke Kerk en kerkhistorische werken in het algemeen. Aanbiedingen om exemplaren te ruilen of over te nemen zullen serieus in overweging worden genomen. Enkele van de boeken zijn vastgelegd door Herman Tulp, schilder uit de school van het Noordelijk Realisme. Zijn schilderij uit 2002 draagt de titel “Vrijheid van Consciëntie”, het grondbeginsel van Coornhert.

Dit bericht is geplaatst in Oude Drukken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.